Kiegyensúlyozó és serkentő hatású étrend-kiegészítő!
Természetes úton tartja karban egészségünket, energetizál, fokozza a fizikai teljesítményt
Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai
- normális ciszteinszintézis
- normális energiatermelő anyagcsere
- az idegrendszer normális működése
- normális homocisztein metabolizmus
- normális fehérje- és glikogén-anyagcsere
- normális pszichológiai funkció
- normál vörösvérsejt-képződés
- az immunrendszer normális működése
- a fáradtság és a fáradékonyság csökkenése
- hormonális aktivitás szabályozása
Részletes leírás
Az Andok szuperételének nevezett maca népszerű a perui Andok őslakosai körében. A tavasszal termesztett maca egy gyökérzöldség, amelyet 3500 méteres magasságban művelnek. A maca gyökere hagyományosan a bennszülöttek táplálkozásába integrálódott modern szuperétel. A maca gazdag, ízletes, amely jól illik a kakaóhoz, egy másik szuperételhez. A legjobb minőség érdekében a maca gyökerét természetes vízben tisztítják, majd szárítják. A hőkezelés megszakítja a keményítőmolekulákat, így segítve elő annak könnyebb emésztését és más tápanyagok biológiai hozzáférhetőségét. A maca gyökerét ezután finom porra őrlik és csomagolják.
Perui ginzengnek is nevezik. Energizáló, erősítő, állóképesség javító, valamint a jobb érzelmi állapotot elősegítő hatása is ismert. Zord időjárási viszonyok között (hideg, erős szél, intenzív napsütés), a legtöbb növény számára kifejezetten hátrányos körülmények között él. A tudományos kutatások szerint a maca kifejezetten gazdag aminosavakban, fitonutriensekben, zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Rendkívül gazdag tápanyagokban, valamint energizálókban, ezért sokan úgy gondolják, hogy ez a világ egyik legjobb természetes étrend-kiegészítője.
A maca egyik legelőnyösebb tulajdonsága a hormonháztartásra gyakorolt szabályozó, serkentő és kiegyensúlyozó hatása úgy férfiak, mint nők esetében. Íze a pörkölt cikóriához hasonlít, amely kémiai élénkítő szerekkel károsítja az idegrendszerünket. A maca ezzel szemben nem koffein tartalmú élénkítő szer, hanem egy serkentő hatású gyógynövény, amely természetes úton tartja karban egészségünket. A maca és a zselatinizált maca közötti különbség az, hogy a zselatinizált macaporból a keményítőt eltávolítják, ezáltal koncentráltabb, könnyebben befogadja a szervezet és jobban felszívódik.
Amiért érdemes a BioMenü BIO zselatinizált Macagyökér port választanod: Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Antiallergén; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; Zsírszegény; Telített zsírban szegény; Élelmi rostban gazdag; Fehérjeforrás; Nátriummentes/Sómentes.
Javasolt felhasználás, adagolás: fogyassz 1 adagot naponta folyadékban feloldva.
Egy adag 5g.
A termék 25 napi adagot tartalmaz.
Tárolás: jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% organikus zselatinizált macagyökér (lepidium meyenii) por.
Tápértékjelölés
|
Egységenként (100 g) |
Energia |
1366 kJ/326 kcal |
Tápanyag |
|
Zsír |
1,0 g |
- amelyből telített zsírsav |
0,3 g |
- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav |
0,2 g |
- amelyből többszörösen telítetlen zsírsav |
0,5 g |
Szénhidrát |
57,5 g |
- amelyből cukor |
26,8 g |
Rost |
20,5 g |
Fehérje (protein) |
11,0 g |
Só |
0,0 g |
Vitamin |
|
B6-vitamin |
0,3 mg |
1 NRV (Nutrient Reference Values): Felnőttek számára ajánlott napi vitamin- és ásványianyag-beviteli referenciaértékek (8400 kJ/2000 kcal)