A kókuszcukor egy természetes édesítőszer, amelyet a kókuszpálma virágából kinyert nektár elpárologtatásával állítanak elő. A kókuszcukor karamell szerű ízben gazdag, kinézete hasonlít a barnacukorhoz. A kókuszcukor a fehér és barna cukor közvetlen helyettesítőjeként használható a főzéshez, sütéshez és italokhoz.
A kókuszvirág cukor az egyik legegészségesebb természetes édesítőszer, Délkelet-Ázsiában 5000 éve használják ételek és italok édesítésre, és az eltelt idő alatt a feldolgozása nem változott. A kókuszpálma virágának édes nektárját alacsony hőfokon kristályosra párologtatják. Fogyasztásával a hagyományos kristálycukor teljes egészében kiváltható, fogyaszthatjuk közvetlenül édesítőként, vagy sütéshez és főzéshez. Íze és illata karamell-szerű, édesítőértéke pedig közel azonos a cukoréval és - ellentétben a xilittel és a sztíviával - karamellizálni is lehet.
Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai
- normál véralvadás
- normál energiatermelő anyagcsere
- normális izomműködés
- normális neurotranszmisszió
- az emésztő enzimek normális működése
- a sejtosztódás és a specializáció folyamata
- a normál csontok fenntartása
- a normál fogak fenntartása
- a gyermekek csontjainak normális növekedése és fejlődése
Amiért érdemes a BioMenü BIO Kókuszcukort választanod: Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Zsírszegény; Telített zsírban szegény.
Javasolt felhasználás, adagolás: ízlés szerint. Más típusú cukrok helyett használható.
Egy adag ízlés szerint.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% bio kókuszcukor (cocos nucifera)
Tápértékjelölés
|
Egységenként (100 g) |
Energia |
1653 kJ/395 kcal |
Tápanyag |
|
Zsír |
0,7 g |
- amelyből telített zsírsav |
0,3 g |
- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav |
0,3 g |
- amelyből többszörösen telítetlen zsírsav |
0,1 g |
Szénhidrát |
94,2 g |
- amelyből cukor |
85,0 g |
Rost |
0,7 g |
Fehérje (protein) |
1,2 g |
Só |
0,3 g |
Ásványi anyag |
|
Kalcium |
318,0 mg |