A szentjánoskenyérfa terméséből készített karobpor kiválóan alkalmas a kakaó helyettesítésére.
Édeskés, kakaóhoz hasonló ízű, szerves sókban gazdag bioélelmiszer. A kakaóval szemben nem tartalmaz izgatószereket (koffeint és teobromint), ezért gyermekek és felnőttek is nyugodtan fogyaszthatják
A karobporból készített élelmiszereket fogyaszthatják a kakaóra, tejcukorra és a lisztre érzékenyek és asztmások is.
Gazdag élelmi rostban, ásványi anyagokban, szerves sókban és vitaminokban is, ezért fogyasztása kifejezetten egészséges. Nem allergizál.
Ízletes önteteteket, italokat és süteményeket készíthetünk belőle.
Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai
- Támogathatja a gyomor-bélrendszer működését
- Antimikrobiális hatású lehet
- Gyulladáscsökkentő hatású lehet
- Enyhítheti a gyomor és bélpanaszokat (hányás, hasmenés)
- Enyhe gyulladáscsökkentő hatása lehet
- Védheti a bélfalat
- Csökkentheti az éhségérzetet
Amiért érdemes a BioMenü BIO Karob port választanod: Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Antiallergén; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; Zsírszegény; Telített zsírtól mentes; Élelmi rostban gazdag; Hozzáadott nátriumot/sót nem tartalmaz.
Javasolt felhasználás, adagolás:Italokba keverve vagy sütéshez, főzéshez.
Egy adag ízlés szerint.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% bio karob por
Tápértékjelölés
|
Egységenként (100 g) |
Energia |
929 kJ/222 kcal |
Tápanyag |
|
Zsír |
0,65 g |
- amelyből telített zsírsav |
0,09 g |
Szénhidrát |
49 g |
- amelyből cukor |
40,5 g |
Rost |
9 g |
Fehérje (protein) |
4,6 g |
Só |
0,09 g |
Ásványi anyag |
|
Kalcium |
348 mg |
Kálium |
827 mg |
Vas |
2,9 mg |
Vitamin |
|
B-vitamin |
0,46 mg |
B6-vitamin |
0,36 mg |