A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A perui biotermelők által gyártott kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás.
A nyers babhüvelyeket kézzel szedik, kiválogatják a legjobb minőségűeket és a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében fermentálják. Miután a szárított babot tiszta vízben megtisztítják, meghámozzák és a magját kivágják, összezúzzák. Ezeket őrlik kakaó pasztává. A paszta zsírját a szilárd részből kivonják, a maradékot szárítják és finom kakaóporrá őrlik. A kakaópor kevesebb zsírt és több rostot tartalmaz, mint a bab. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékének jelentős részét, adalékanyagok nélkül.
A kakaópor rendkívül széles körben alkalmazható, számtalan élelmiszer, ital és édesség legfontosabb alapanyaga.
Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai
- normál energiatermelő anyagcsere
- a sejtmembránok normális működése
- a normál csontok fenntartása
- a normál fogak karbantartása
- a gyermekek csontok normális növekedése és fejlődése
- normál haj pigmentáció
- normális vas szállítás a testben
- normális izomműködés
- normál fehérje szintézis
- normál pszichológiai funkció
- az immunrendszer normális működése
- normális kognitív funkció
- a fáradtság és a fáradékonyság csökkentése
- a sejtosztódás folyamata
- a gyermekek normális kognitív fejlődése
- a normál kötőszövetek fenntartása
- az idegrendszer normális működése
- elektrolit egyensúly
- a bőr normál pigmentációja
- a sejtek védelme az oxidatív stressz ellen
- a kötőszövet normális kialakulása
- normális oxigénszállítás a testben
- a vörösvértestek és a hemoglobin normális kialakulása
Amiért érdemes a BioMenü BIO perui Kakaóport választanod: Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Antiallergén; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Fehérjében gazdag; Nátriummentes/Sómentes
Javasolt felhasználás, adagolás: ízlés szerint.
Egy adag 10-15g.
A termék 8-12 napi adagot tartalmaz.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% organikus kakaópor (theobroma cacao)
Tápértékjelölés
|
Egységenként (100 g) |
Energia |
1533 kJ/366 kcal |
Tápanyag |
|
Zsír |
11,0 g |
- amelyből telített zsírsav |
6,5 g |
- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav |
3,6 g |
- amelyből többszörösen telítetlen zsírsav |
0,5 g |
Szénhidrát |
26,8 g |
- amelyből cukor |
0,9 g |
Rost |
24,3 g |
Fehérje (protein) |
28,0 g |
Só |
0,0 g |
Ásványi anyag |
|
Foszfor |
778,0 mg |
Magnézium |
572,0 mg |
Vas |
9,3 mg |
Réz |
4,1 mg |
Mangán |
5,3 mg |