A több mint 300 hatóanyagot, köztük a fenil-, etil-amin- és szerotin-tartalmú kakaóbab a csokoládé előállításának alapja.
A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája.
A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui biotermelők által gyártott kakaóbabok több antioxidánst tartalmaznak, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, a legjobb minőségűeket kiválogatják és erjesztik, a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében. A nyers babot kézzel szedik, tiszta vízben tisztítják és a legjobb minőségűeket kiválogatják. A gyártási folyamat teljesen megőrzi a kakaó tápértékét minden adalék nélkül.
Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai
- az idegrendszer normális működése
- normális izomműködés
- a normál vérnyomás fenntartása
- normál energiatermelő anyagcsere
- a sejtmembránok normális működése
- a normál csontok fenntartása
- a normál fogak karbantartása
- a gyermekek csontok normális növekedése és fejlődése
- a vörösvértestek és a hemoglobin normális kialakulása
- normális oxigénszállítás a testben
- a sejtek védelme az oxidatív stressz ellen
- a fáradtság csökkentése
- elektrolit egyensúly
- a bőr normál pigmentációja
- normál fehérje szintézis
- normál pszichológiai funkció
- a sejtosztódás folyamata
- normális kognitív funkció
- normál haj pigmentáció
- a gyermekek normális kognitív fejlődése
- a normál kötőszövetek fenntartása
- normál vas szállítás a testben
Amiért érdemes a BioMenü BIO perui zúzott nyers Kakaóbabot választanod: Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Antiallergén; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Fehérjeforrás; Nátriummentes/Sómentes
Javasolt felhasználás, adagolás: ízlés szerint.
Egy adag 10-15g.
A termék 8-12 napi adagot tartalmaz.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% organikus nyers kakaóbab (theobroma cacao)
Tápértékjelölés
|
Egységenként (100 g) |
Energia |
2487 kJ/594 kcal |
Tápanyag |
|
Zsír |
54,8 g |
- amelyből telített zsírsav |
33,6 g |
- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav |
17,0 g |
- amelyből többszörösen telítetlen zsírsav |
1,8 g |
Szénhidrát |
4,4 g |
- amelyből cukor |
1,0 g |
Rost |
21,1 g |
Fehérje (protein) |
12,7 g |
Só |
0,0 g |
Ásványi anyag |
|
Kálium |
738,0 mg |
Foszfor |
423,0 mg |
Magnézium |
279,0 mg |
Vas |
2,9 mg |
Réz |
1,8 mg |
Mangán |
2,2 mg |