A kakaóbab a csokoládé előállításának alapja.
A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui biotermelők által termelt kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, tiszta vízben tisztítják és a legjobb minőségűeket kiválogatják, ezután pörkölik.
A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékét mindenféle adalék nélkül.
A BioMenü Bio Kakóbab a cacao criollo fajtából készül, melyet kiváló minősége miatt a kakaók „királyának” is neveznek. A kakaó tömege 50%-át három féle zsír alkotja, ezek nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk (az olajsav, a sztearinsav és a palmitinsav), illetve többféle aminosavat is tartalmaz (triptofán és argine). Nyers formában nagyon egészséges, rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban.
A kakaóbab élénkítő hatású, éberséget és jó közérzetet biztosít. Kellemesen kesernyés íze miatt nyersen is fogyasztják, de porrá őrölve és meleg tejben elkeverve kiváló frissítő készíthető belőle.
Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai
- Jótékony hatással lehet a szív és érrendszeri problémákra
- Jó közérzetet, frissességet biztosíthat
- Növelheti a stressz tűrő képességet
- Koncentráció és memóriajavító hatású lehet
- Csökkentheti a depressziót
- Lassíthatja az öregedési folyamatokat
- Fogyókúráknál is kiválóan alkalmazható
- Étvágycsökkentő és zsírégetést fokozó hatású lehet
Amiért érdemes a BioMenü BIO perui Kakaóbabot választanod: Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Antiallergén; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Fehérjeforrás; Nátriummentes/Sómentes
Javasolt felhasználás, adagolás: ízlés szerint.
Egy adag 10-15g.
A termék 8-12 napi adagot tartalmaz.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen.
Összetevők: 100% bio kakaóbab (theobroma cacao, criollo variety)
Tápértékjelölés
|
Egységenként (100 g) |
Energia |
2242 kJ/535 kcal |
Tápanyag |
|
Zsír |
47,1 g |
- amelyből telített zsírsav |
29,1 g |
- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav |
14,2 g |
- amelyből többszörösen telítetlen zsírsav |
1,4 g |
Szénhidrát |
1,6 g |
- amelyből cukor |
1,6 g |
Rost |
31,4 g |
Fehérje (protein) |
13,0 g |
Só |
0,0 g |