Tőzegáfonya koncentrátum
A tőzegáfonya a három Észak-Amerikában őshonos gyümölcs egyike (a fekete áfonya és a szőlő mellett). Az őslakos indiánok főleg a péppé zúzott áfonyát fogyasztották, de használták festékként és gyógynövényként is. Már a korai telepesek felfedezték, hogy ha az áfonyát a juharszirupban felfőzik, akkor a kesernyés gyümölcs édes szósszá válik, ami a sült húsok páratlan kiegészítője lehet. Az áfonya a függetlenségi háborúban új szerepkört kapott. Ami a brit hadseregnek a citrom, az az amerikai haditengerészetnél az áfonya. A hajók fedélzetén hordókban tárolt áfonya óvta meg a hosszú utazások elszenvedőit a C-vitamin hiányától, a skorbuttól. Ez a kesernyés-savanykás bogyó, tehát nem csak a gasztronómia területén arat sikereket. Magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalma miatt a a nép gyógyászat is használta, és napjainkban is egyre népszerűbb. Az áfonya rendkívül egészséges gyümölcs. Kiváló tápanyag- és ásványi anyag (Ca, Mg, K) valamint C, B, A-vitaminforrás. Nagyon sok antioxidáns fenolt tartalmaz. Összehasonlítva például a többi magas fenol-tartalmú gyümölccsel, a fekete áfonyánál kétszer több, a körténél, szőlőnél 15-20%-kal több fenolt tartalmaz. Hölgyeknek különösen ajánlott a fogyasztása.
- A termék E- és C-vitamint (aszkorbinsav) is tartalmaz. C és E-vitamin is hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
- A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
A Vitaking tőzegáfonya koncentrátum napi ajánlott adagja (tőzegáfonya koncentrátum porítva 50:1) megfelel 12,6 g friss tőzegáfonyának!