A tenger kincse
A Sea Kelp vagyis tengeri moszat tartalmazza a tengerekben jelenlévő több, mint 50 nyomelemet, ami talán a legkiegyensúlyozottabb nyomelem forrás a világon. A nyomelemek közül is a jód tartalma a legjelentősebb.
Miért van szükség egyáltalán nyomelemekre?
Ez a leggyengébb láncszem elmélete. Lehet bármilyen erős egy lánc, ott fog elszakadni, ahol van egy gyenge szem. A táplálkozásra ez úgy vonatkozik, hogy ha van 100 tápanyag, aminek hiánya problémát okozhat a szervezetben, akkor hiába eszünk meg 99-et elegendő mennyiségben. Egyetlen vitamin, ásványi anyag, vagy nyomelem teljes hiánya éppen úgy probléma lehet, mintha a felét sem ennénk meg. A tengeri moszatból álló tabletta nagy mennyiségű jódot tartalmaz. A jódról sokan tudják, hogy a pajzsmirigy-hormonok egyik alkotója. Normális állapotban egy felnőtt szervezetében mintegy 15-20 mg jód található. A pajzsmirigy egészséges működésének fenntartásában fontos szerepe van, mivel az általa termelt hormon elengedhetetlen alkotóeleme. A pajzsmirigy szabályozza a sejtek anyagcseréjét, hogy milyen gyorsan és mekkora hatékonysággal kerüljenek felhasználásra az energiát adó molekulák. A jódhiány csökkenti a szervezet testi és szellemi teljesítőképességét. A Sea Kelp jelentős mennyiségű természetes jódot tartalmaz!
A jód különösen szükséges az alábbi funkciókhoz:
- Hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához.
- Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
- Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.
- Hozzájárul a bőr, köröm és a haj normál állapotának megőrzéséhez is.
- A jód hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.
- Szabályozza az anyagcserét.
A jód felszívódása függ a szervezet jódtelítettségétől. A felszívódását elég sok növény negatívan befolyásolja, többek között a kelkáposzta, fejeskáposzta, retek, kelbimbó. Az ezekben található goitrogének (természetben előforduló vegyületek, amelyek akadályozzák a pajzsmirigy hormonjainak termelését) ugyanakkor magas hőre érzékenyek, tehát ha fogyasztjuk, érdemes főzve fogyasztani ezeket a növényeket.