Aszkorbinsav por – 400 g
A Vitaking aszkorbinsav termék por formában tartalmazza a C-vitamint. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, csak tisztán ezt az értékes hatóanyagot. Nagy kiszerelésének köszönhetően igazán gazdaságos forma, jó ár-érték aránnyal bíró termék. ” Háztartási cikknek kellene lennie, egy sorban a cukorral, a sóval és liszttel, és az ABC-ben kilószámra kellene árusítani az aszkorbinsav port.“ – Szent-Györgyi Albert A C-vitaminnak számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul vízoldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása. Ez a termék ebben a formában egy jól használható por alapú C-vitamin forrás. Egyszerűen elkeverhető (nem forró!) teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle.
A C-vitamin hozzájárul:
- Az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
- A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
- Az idegrendszer normál működéséhez.
- A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
- Az immunrendszer normál működéséhez
- A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
- A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Az E- vitamin redukált formájának regenerálásához.
- Fokozza a vas felszívódását.
- A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
- Az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A normál csontozat fenntartásához.
- A porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogíny normál állapotának fenntartásához.
- A bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogak normál állapotának fenntartásához.
C-vitamin vagy aszkorbinsav?
A c-vitamint Szent-Györgyi Albert fedezte fel az 1920-as években. A mellékvesében talált anyagnak az összetételét megállapította (C6H8O6) , és ez előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat. Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut) C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk. Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület. Például magas hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat. egyen sok nyers zöldséget, vagy pótolja az aszkorbinsavat étrend-kiegészítők segítségével.