C-vitamin 1000 mg + csipkebogyó
A C-vitamin egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. Számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul vízoldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása. A Vitaking 1000 mg-os C-vitamin termék plusz hozzáadott csipkebogyóval van kiegészítve. A csipkebogyó a természetben előforduló legjobb C-vitamin forrás. C-vitamint szedni ma már alap. Ez a Vitaking 1000 mg-os C-vitamin az átlagnál több csipkebogyót tartalmaz, tablettánként 25 mg található benne ebből az értékes tápanyagból. Remek összeállítás, kiváló ár/érték arány. A C-vitaminnak számtalan feladata van a szervezetben, és kortól, nemtől függetlenül mindenkinek szüksége van rá.
A C-vitamin hozzájárul:
- Az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
- A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
- Az idegrendszer normál működéséhez.
- A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
- Az immunrendszer normál működéséhez.
- A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
- A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Az E-vitamin redukált formájának regenerálásához.
- Fokozza a vas felszívódását.
- A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
- Az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A normál csontozat fenntartásához.
- A porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogíny normál állapotának fenntartásához.
- A bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogak normál állapotának fenntartásához.
C-vitamin vagy aszkorbinsav
A C-vitamin az 1920-as évek végén fedezte fel Szent-Györgyi Albert. Egy ismeretlen anyagot talált a mellékvesében, megállapította az összetételét, majd elnevezte aszkorbinsavnak. (Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)) Később azt is felfedezte, hogyan lehet nagy mennyiségben előállítani ezt a szerves savat. (Szerves vegyületnek alapvetően a széntartalmú vegyületeket tekintik. Az összes vitamin ilyen, van bennük szén-szén és / vagy szén-hidrogén kötés) Ez egy konkrét szerkezetű molekula, ha gyümölcsből vonják ki, ha zöldségből vonják ki, ha laboratóriumban állítják el, akkor is ugyanazt a vegyületet kapjuk.