A tökéletes forró csokoládé elkészítése
Egy adag (25 g) forró csokoládé por szükséges egy csésze forró csokoládéhoz, amelyet a pudingfőzéshez hasonló módon lehet a legfinomabban és legsűrűbben elkészíteni. A kívánt sűrűség függvényében 150-200 ml tejet tegyünk fel melegedni, és amikor már langyos, akkor keverjük bele a forró csokoládé port, majd folyamatos lassú kavargatás mellett melegítsük tovább a jó meleg vagy forró állapotig, amit elérve szépen be is sűrűsödik. Cukor nem kell bele. Forralni nem kell!
Összetevők:
Zsírszegény csokoládépor 56% (cukor, zsír-
szegény kakaó 25%,) kukoricakeményítő,
zsírszegény kakaópor, vanília, só.
Szóját tartalmazhat. Gluténmentes.
Tápérték 100 g:
Energia: 1004Kj /334Kcal
Zsír: 2,9g.; ebből telített: 1,8g
Szénhidrát: 72,3g, ebből cukor: 42,1g
Fehérje: 6,44g
Só: 0,4g
Származási hely: Olaszország