Olívaolajos K2-vitamin mátrix, D3-vitaminnal
Termékünk világszabadalommal védett vitaMK7® természetes K2-vitamint tartalmaz. Ez egészíti ki a Quali®-K és Quali®-D minőségi alapanyagból és fenntartható, nyomon követhető, megbízható gyártásból származó K1- és D3-vitamin.
- MAGAS HATÓANYAG TARTALOM
- TERMÉSZETES 820 MCG K-VITAMIN MÁTRIX
- Quali®-D MINŐSÉGI D3-VITAMINNAL
- SPANYOLORSZÁGBÓL SZÁRMAZÓ EXTRA SZŰZ OLÍVAOLAJJAL
- A SZERVEZET SZÁMÁRA HASZNOSÍTHATÓ FORMÁBAN
- AZ IMMUNRENDSZER1 ÉS A CSONTOZAT EGÉSZSÉGÉHEZ2
- MESTERSÉGES SZÍNEZÉK, SZÓJAOLAJ, TARTÓSÍTÓSZER ÉS AROMA NÉLKÜL
- 40 NAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG
- RENDKÍVÜL ALACSONY CISZ (INAKTÍV) IZOMER TARTALOM
- KÖNNYEN LENYELHETŐ LÁGYZSELATIN KAPSZULA
K-vitamin mátrix és az esszenciális D3-vitamin
K-vitamin mátrix kapszulánk világszabadalommal védett, fermentált és olívaolajos vitaMK7® K2-vitaminnal, Quali®-K K1-vitaminnal és Quali®-D D3- vitaminnal készül.
Quali®-K és Quali®-D jellemzők:
- minőségi, fenntartható alapanyag
- nyomon követhető előállítási folyamat
- és megbízható gyártás
Világszabadalommal védett vitaMK7® K2-vitamin
Miért a vitaMK7®?
A „Gnosis by Leasffre”, amely a vitaMK7® alapanyagunk előállítója, úttörő volt a K2-vitamin, mint menakinon-7 (MK-7) fejlesztésében: az első gyártás 20 évvel ezelőtt indult. Kutatásuk a kezdetektől a K2-vitamin egy egyedi természetes mikrobiális forrására koncentrált: a Bacillus subtilis natto baktériumokra.
A vitaMK7® ennél fogva ezen baktériumok egy szabadalmaztatott mikrobiális törzsén alapszik, amit a German Collection of Microorganisms and Cell Cultures (DSMZ) gyűjteményében helyeztek letétbe DSM 17766-os leltári szám/regisztrációs szám alatt.
Természetes fermentációs folyamat
A Gnosis by Lesaffre termelése egy ipari szabadalmaztatott fermentációs folyamatra támaszkodik, mely lehetővé teszi az MK-7 természetességének és megkülönböztethetetlen erejének megtartását.
A vitaMK7® teljesen természetes, a gyártási folyamat semmilyen vegyszert nem használ, ezzel jelentősen csökkentve az esetleges szennyeződéseket.
A Gnosis by Lesaffre szabadalmaztatott gyártási folyamata lehetővé teszi:
- az olyan MK7 előállítását, melyben az összes transz-izomer tisztasága meghaladja a 99%-ot
- az aktív molekula eredeti biológiai struktúrájának megőrzését
- a (foto)oxidatív módosítások elkerülését, megtartva így az oldallánc all-transz szerkezetét
vitaMK7® olívaolajban
Miért választotta a Gnosis az olívaolajat az MK-7 hordozójaként?
Lipofil szerkezetének köszönhetően az MK-7 oldódik olívaolajban. Bizonyítva van, hogy az MK7-tel dúsított olívaolaj jelentősen megnöveli az MK-7 plazmaszinteket, illetve hatással van az oszteokalcinra és annak karboxilációs állapotára (Brué F és mtsai., 2011).
BACILLUS SUBTILIS NATTO FERMENTÁCIÓJÁBÓL SZÁRMAZÓ K2-VITAMIN (MK7), >99% ALL-TRANSZ K-VITAMIN TARTALOMMAL!
A menakinon-7 biológiai aktivitása szorosan kapcsolódik annak természetes, strukturális all-transz szerkezetéhez. A K2-vitamin cisz-analógjai biológiailag inaktívak. Természetes környezetben a baktériumok a menakinon-7-nek csak a transz formáját állítják elő, míg a szintetikus módszerek mind a transz- és a cisz-izomereket produkálják, különböző szennyeződések lehetséges jelenléte mellett.
A D3-vitamin és a K-vitamin együtt
A D3-vitamin szerepet játszik a normál sejtosztódásban, 1hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez, a normál izomfunkció, és fogazat fenntartásához, valamint a kalcium normál felszívódásához/hasznosításához. A K2-vitamint az emberi bélflórában levő baktériumok is előállítják, antibiotikumos kezelést követően viszont jelentősen csökkenhet a szervezet K-vitamin ellátottsága. A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban.
2A K-vitamin és a D3-vitamin EGYMÁS HATÁSÁT KIEGÉSZÍTVE hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához.
K2-vitamin izomerek (MK-7 ÉS MK-4) biológiai aktivitásának összehasonlítása
A K2-vitamin mint hosszú láncú menakinon-7 magasabb aktivitást mutat emberekben, mint az MK-4-es K2-vitamin. Az MK-7 jobb hatékonysága más homológokhoz képest jobb biológiai hozzáférhetőségének és hosszabb felezési idejének köszönhető. Lipofil szerkezetének köszönhetően az MK-7 oldódik olívaolajban. Bizonyítva van, hogy az MK7-tel dúsított olívaolaj jelentősen megnöveli az MK-7 plazmaszinteket, illetve hatással van az oszteokalcinra és annak karboxilációs állapotára.
Ahhoz, hogy hozzájussunk 45 mcg K2-vitaminhoz, naponta kellene fogyasztanunk:
- 4 kg marhahúst
- 5 liter tejet
- 140 g tojássárgáját
- 80 g lágy sajtot
- 59 g kemény sajtot
- 5 liter teljes tejből készült joghurtot
Kiknek ajánljuk a Natur Tanya® Oliva K2+D3-vitamin terméket?
- életmódjuk vagy betegségük miatt napsugárzást tartósan nem kapó személyeknek
- hideg téli és átmeneti időszakokban
- serdülő-, és időskorban egyaránt
- fizikailag aktív életmódot követőknek
- várandósoknak
- sportolóknak
- változó korban levő hölgyeknek
- alacsony csont ásványi anyag sűrűség esetén
- fogyókúrázóknak
Nettó tömeg: 18,68 g (40 db)
Összetevők: extra szűz olívaolaj, kapszulahéj (zselatin), nedvesítőszer (glicerin), tisztított víz, közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, fillokinon, természetes K2-vitamin (menakinon-7), antioxidánsok (tokoferolban gazdag kivonat, DL-alfa-tokoferol), kolekalciferol.
Adagolási javaslat: Napi 1 lágyzselatin kapszula, bő vízzel lenyelve.
Adagok száma a termékben: 40
Hatóanyagok a napi adagban
|
1 lágyzselatin kapszulában
|
K-VITAMIN MÁTRIX
amelyből K1-vitamin (Quali®-K)
amelyből fermentált K2-vitamin (vitaMK7®)
|
700 µg (933%*)
120 µg (160%*)
|
D3-vitamin (Quali®-D)
|
55 µg (1100%*) (2200 NE**)
|
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
**NE: Nemzetközi Egység
vitaMK7® is a Registered Trademark of Gnosis S.p.A.
www.qualityforlife.com. Quali® is a trademark of DSM.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
- A termék 12 éves kortól alkalmazható
- A termék nem alkalmazható kumarin típusú vérhígítók használata esetén
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
- A termék fogyasztása magas vér-, illetve vizelet-kalciumszint esetén, illetve kalciumtartalmú vesekövek esetén nem ajánlott!
- A készítmény alkalmazásánál figyelembe kel venni más készítmények D-vitamin tartalmát
OGYÉI ny.sz: 26637/2021