A 10-12%-os kakaóvaj tartalmú Nature Cookta Holland Kakaópor pozitív tulajdonsága, hogy különböző hőmérsékletű folyadékokban is könnyen feloldódik. A kakaó világhódító útjára Dél-Amerika őserdeiből indult. Európai elterjedése Kolombusz Kristófhoz köthető, a magokat ő hozta először Európába. A kakaófogyasztás a mai napig nem veszített a népszerűségéből.
A kakaóvaj tartalom szerint többfélét különböztetünk meg, melyek íze és színe is kissé eltérhet. A végeredményként kapott kakaópor zsírtartalma attól függ, milyen szinten préselték ki a masszából a kakaóvajat, azaz milyen zsírtartalmú kakaótészta maradt vissza a préselés után. A leggyakoribb a 10-12%-os kakaóvaj tartalmú használata.
A Nature Cookta Holland Kakaó mélybarna színű, magas minőségű konyhai alapanyag. Kitűnően alkalmazható krémekhez, töltelékekhez és bevonókhoz is. A különleges ízharmónia eléréséhez adhatunk hozzá mézet, gyümölcsöt, fahéjat, vaníliát, de bátran kísérletezhetünk chilivel, pikáns paprikával is.
A termék fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% holland kakaópor (10-22%)
Származási hely: Malajzia
Kiszerelés: 200 gramm