A Mannavita Homoktövis magolaj, tiszta magolaj, nem tartalmaz homoktövis húsból préselt olajat
A homoktövis magolaj egészen kimagasló E-vitamin-tartalommal bír. Az erős antioxidáns hatású vitamin védi szervezetünket a szabad gyökök károkozásától, ezáltal hozzájárul a szív- és érrendszer, idegrendszer, immunrendszer egészségéhez és lassítja a természetes öregedési folyamatokat.
A homoktövis magolaj hatóanyagai nemcsak belülről táplálják, hanem kívülről is megszépítik a bőrt. Hidratál, táplálja a hámsejteket, regenerálja a sejthártyát, javítja a bőr vérkeringését, elősegíti a kollagén termelést, ezáltal mérsékli a ráncokat, késlelteti a bőr öregedését, fokozza ellenálló-képességét. Bőrregeneráló, gyulladáscsökkentő, hámosító tulajdonsága miatt elősegíti az égési sérülések gyógyulását.
A homoktövis-magolaj számos pozitív élettani hatással bír, ezért napi rendszerességgel javasoljuk fogyasztását akár önmagában, napi egy kávéskanállal, akár joghurttal, mézzel vagy bármely gyümölcs levével összekeverve.
Adagolás
- 1 teáskanál (5 ml) olaj, naponta 1-3 alkalommal.
Összetevők: hidegen sajtolt homoktövis magolaj.
Nyomokban szezámmagot, mustármagot és dióféléket tartalmazhat.
A béta szitoszterol és más szterolok
A béta szitoszterol a növényi szterolok közé tartozik, melyek a növényekben megtalálhatók és szerkezetük a koleszterinhez hasonló, mégis kicsit különbözik attól. Ide tartoznak a campesterol, stigmasterol, szitoszterol, brassicasterol srt. Ezek képesek a koleszterin felszívódását, és visszaszívódását gátolni. E mellett fogyasztása segít a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteit csökkenteni, a vizelet áramlási paramétereket javítani.
A sterolok gátolják a bélben az alimentáris és biliáris koleszterin felszívódását, gátolják a koleszterin oldhatóságát a micelláris fázisban, kiszorítják az epesavas micellából, csökkentik az LDH-t a HDL befolyása nélkül.
Természetes, Teljes E-vitamin
A természetben előforduló E-vitamin 8 összetevőből áll. A hagyományosan ismert 4 tokoferol molekula (alfa-, béta-, gamma-, delta E-vitamin izomer), és 4 nagyon ritkán előforduló tokotrienol molekula (alfa-, béta-, gamma-, delta E-vitamin izomer) alkotja az E-vitamin családot.
A mesterséges e-vitamin kapszulák, általában csak tokoferolt tartalmaznak, abból is egy-két fajtát. A homoktövis magolaj, természetes módon tartalmazza az összes e-vitamin félét, más szóval egyben egy teljes spektrumú e-vitamin komplex.
Karotinoidok
A karotinoidok fontos alkotói a homoktövis gyümölcs húsának. Ők adják meg a jellegzetes vörös színét az érett homoktövis-bogyóknak és a belőlük készült olajnak, a karotinoidok festik meg a sárgarépa gyökerét (béta-karotén) és a paradicsomot (likopén) is. A karotinoidok olyan zsíroldékony anyagok, melyek képesek a szabadgyökök megsemmisítésére.
A Béta-karotin 15-50% teszi ki a homoktövis gyümölcsében lévő összes karotinoid közül (alfa-, gamma-, dehydroxy-beta-carotin és licopene, canthaxanthin és zeaxanthin). Meggyőző bizonyítékok támasztják alá, hogy bizonyos karotinoidok jótékony hatással vannak az időskori makula degeneráció, szürkehályogra, szív- és érrendszeri betegségekre és a prosztatarák kialakulásának kockázatát is csökkentik.
A likopén szívvédő hatásáról szintén számos cikk jelent meg a szakirodalomban: csökkenti a szívizom elhalás kockázatát (Kohlmeier, 1997), csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát (Sesso, 2004), csökkenti az LDL oxidációt (Agarwal, 1998), és csökkenti az LDL koleszterintermelést (Fuhrman és mások., 1997).
Homoktövis magolaj
A homoktövis Kínában gyógyszerként van minősítve, nálunk pedig a természetes egészségvédők közé van besorolva. Évezredek óta a kínai császárok legfontosabb gyógyító szere, nemcsak immunerősítőként ismerik, hanem számos betegséget kezelnek vele.
A homoktövis magjából készített olaj, biológiailag aktív összetevőinek köszönhetően, antioxidáns, immunerősítő, daganatellenes, bőr- és nyálkahártya-regeneráló, szív- és érrendszert védő tulajdonságai vannak.
A homoktövis magjából készített olaj a világon az egyik leghatékonyabb természetes csodaszer. Összetevőinek köszönhetően védi és regenerálja az emésztőszervek nyálkahártyáját. Rendszeres fogyasztása által visszanyerhetjük bőrünk rugalmasságát, puhaságát, fiatalságát, ugyanis beépül a bőr alatti zsírszövetekbe. Erősíti a központi idegrendszert, ezáltal pedig nagy szerepe van a szervezet harmonizálásban is.
A homoktövis magolaj hasznos hajhullás, fogínygyulladás ellen, csökkenti a rákos sejtek burjánzásának esélyeit, enyhíti a sugárterápia okozta károsodásokat, de ajánlott szív-, érrendszeri, és gyomorbetegségek esetén is rendszeresen fogyasztani.
A homoktövis hatékonyan serkenti az anyagcserét, ezért azok is fogyasszák rendszeresen, akik túlsúlytól szeretnének megszabadítani. Nemcsak a zsírok lebontásában van nagy szerepe, hanem az esetleg legyengültebb szervezetet is felerősíti, szinten tartja.
Alkalmazhatjuk belsőleg és külsőleg is: naponta minden főétkezés előtt vegyünk be egy kávéskanállal, vagy borogassuk, kenegessük vele a problémás területet.
Nyomokban szezámmagot, mustármagot és dióféléket tartalmazhat.