Elsősorban abban segíthet, hogy javuljon az emésztésünk hatékonysága, fokozza az enzim szintet és az enzim termelődést a gyomorban. Az enzimek hatására erősödik a gyomorban a gyomorsav.
Azáltal hogy a gyomrunk savasabb lesz, az ételek jobban le fognak bomlani a gyomorban és a belekben, így csökkennek az olyan tünetek mint a puffadás, székrekedés, hasmenés, bélgázok, étel allergia és ételintolerancia. [01.]
Napi javasolt mennyiség: 3 x 1 darab kapszula vagy tetszés szerint.
1 termék ennyi időre elegendő:
- Normál fogyasztás: 1 havi adag
- Lassú fogyasztás: 2 havi adag
- Intenzív fogyasztás: 15 napi adag
Javasolt bevitel: étkezés előtt vagy étkezés közben.
Az emésztő enzimekről
A hasnyálmirigy által termelt emésztőenzimek biológiai katalizátorok, amelyeknek fontos szerepük van a táplálék megemésztésének kémiai folyamatában. Ha nem lennének emésztőenzimek, nem lenne élet sem. [02.]
Az emésztőenzimek lebontják az élelmiszer nagy molekuláit (fehérje, zsírok, cukrok) egyszerűbb, kisebb alkotóelemeire (aminosavak, zsírsavak, glükóz), amelyek már a szervezetben képesek gond nélkül felszívódni. Az emésztőenzimeket az alapján, hogy milyen molekulákat hasítanak proteolitikus (fehérjebontó) és lipolitikus enzimekre osztjuk. Az emésztőenzimek igénybevételével enyhül a teltségérzet, gyomorszáji diszkomfort érzés.
Az emésztőenzimek voltaképp ”előemésztik” az ételt, megkönnyítve az emésztőrendszer feladatát. A vitaminok és az ásványianyagok felszívódása is sokkal hatékonyabb az emésztőenzimek jelenlétében. Probiotikummal együtt az emésztőenzimek használata segíthet a Candida kezelésében és megelőzésében egyaránt. [03.]
A „civilizációs betegségek” elterjedése napjainkban igen gyakori, hiszen szervezetünkbe kizárólag, vagy túlnyomóan hőkezelt, illetve kémiailag módosított táplálék jut. Sajnos a szervezet egy idő után nem képes olyan mennyiségben termelni az emésztőenzimeket, hogy az elegendő legyen a halott táplálék lebontására. [04.]
Összetevők: betain HCL, kapszulahéj (hidroxi-propil-metil-cellulóz), lipáz, lucerna por, amiláz, almaecet por, kurkumin (96%-os kurkuma kivonat), fűszerkömény mag por, kamilla virág por, édesköménymag por, gyömbér gyökér por, borsmenta levél, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), proteáz, bromelain, papain.
Hatóanyagok a napi javasolt mennyiségben (3 db kapszula)
- Betain HCL: 300 mg
- Lipáz enzim: 198 mg
- Lucerna por: 150 mg
- Amiláz enzim: 135 mg
- Almaecet por: 90 mg
- Kurkumin: 60 mg
- Fűszerkömény mag por: 60 mg
- Kamilla virág por: 60 mg
- Édesköménymag por: 60 mg
- Gyömbér kivonat: 60 mg
- Proteáz enzim: 49,8 mg
- Bromelain enzim: 15 mg
- Papain enzim: 0,45 mg
Tárolás: napfénytől védve, száraz, hűvös helyen.
Ogyéi regisztráció szám: 23293/2020