A rhodiola rosea – más néven illatos varjúháj, rózsás varjúháj vagy rózsagyökér – egy növény, amely Európa és Ázsia hideg, hegyvidéki területein honos.
Gyökerei adaptogénnek tekinthetők, ami azt jelenti, hogy a fogyasztása során segít a testnek a stresszhez való alkalmazkodásban.
A rhodiola sarki gyökér vagy aranygyökér néven is ismert. Tudományos neve rhodiola rosea.
Az orosz és a skandináv országok lakói évszázadok óta használják szorongás, fáradtság és depresszió kezelésére. Manapság széles körben alkalmazzák étrend-kiegészítőként számos egészségügyi előnye miatt.
Az adaptogének, mint például a rhodiola rosea, növelik a test ellenállóképességét, lehetővé téve a stresszel való könnyebb megbirkózást.
A rhodiola – adaptív képessége miatt – népszerű kiegészítő a fáradtság és a stressz más tüneteinek leküzdésére.
A rhodiola csökkenti az érzékelt erőfeszítést, ami lehetővé teszi a hosszabb ideig tartó, keményebb edzést.
Összességében a rhodiola számos egészségügyi előnnyel jár és biztonságosnak tekinthető, továbbá a mellékhatásai alacsonyak, ha az ajánlott adagokban szedi.
Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai
- Csökkentheti a stresszt
- Küzd a fáradtság ellen
- Csökkentheti a depresszió tüneteit
- Javítja az agy működését
- Javíthatja az edzés teljesítményét
1 adag: 0,5g
a termék 120 adagot tartalmaz
Javasolt adagolás:
1 adag naponta, napközben, üres gyomorra
A rhodiola szedése üres gyomorra a leghatásosabb, kivéve lefekvés előtt, mivel enyhén stimuláló hatású.
A rhodiola optimális adagja a stressz, a fáradtság vagy a depresszió tüneteinek javítására napi egyszeri alkalommal 400–600 mg.
A rhodiola teljesítménynövelő hatásainak eléréséhez, 200–300 mg-ot kell bevenni egy-két órával az edzés előtt.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva
Összetétel: 100% bio rhodiola rosea (illatos rózsásvarjúháj) por
Tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állítások, tápértékre vonatkozó adatok
- Bio
- Vegán
- Természetes anyagokból
- GMO mentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Zsírszegény
- Telített zsírban szegény
- Alacsony cukortartalmú
- Élelmi rostban gazdag
- Kifejezetten nátriumszegény/sószegény
Tápanyag-információ
|
Egységenként (100 g) |
Energia |
1060 kJ/253 kcal |
Zsír |
1,92 g |
- amelyben telített zsírsav |
0,83 g |
Szénhidrát |
27,73 g |
- amelyben cukor |
0,92 g |
Rost |
51,97 g |
Fehérje (protein) |
6,00 g |
Só |
0,017 g |